AÇIKLAMALAR

1.      Aile hekiminin nüfusu4000’in altında ise aile hekiminin onayı zorunlu değildir.Nüfus 4000’nin üstünde ise formdaki onay kısmı onaylanacaktır.

2.      Hiç bir aile hekimine kayıtlı olmayan biri tespit edilirse aile hekimi kişiyle görüşmek suretiyle bizzat kaydını alabilir.

3.      Toplum sağlığı merkezi tarafından hiçbir aile hekiminde kaydı olmayan kişilerin tespit edilmesi halinde kişilere sorulmaksızın ikamet adreslerine en yakın aile sağlığı merkezindeki nüfusu 4000’in altında olan en düşük nüfuslu aile hekimliği birimine dilekçe olmaksızın kayıt edilebilirler.

4.      Kişi yada kişiler şahsen toplum sağlığı merkezine dilekçe ile başvururlarsa aile hekimine kayıtlarını yaptırabilirler.(Eğer istedikleri aile hekiminin nüfusu 4000’in altında ise).

5.      Aile hekimliği değiştirme talep formu aile hekimi tarafından iki nüsha doldurulacak olup bir nüshası aile hekiminde kalır diğeri toplum sağlığı merkezine resmi yazı ile gönderilir.

6.      Üç aylık geçiş zorunluluğu olmayan haller;
a)      Bölge dışına göç,
b)      Aile hekimi yer değişikliğinden dolayı yapılan toplu aktarmalar,
c)      Tüm dilekçesiz yapılan hekim değişiklikleri

7.      Formlar aile hekimlerince en geç beş işi günü içerisinde toplum sağlığı merkezine gönderilecektir.

8.      Kişi yada kişiler bu formu doldurarak yeni bağlandıkları aile hekiminin çalışma koşullarını peşinen kabul etmiş sayılırlar.

9.      Kişi yada kişiler yeni bağlandıkları aile hekiminden gezici mobil talep edemezler.

10.  0-11 ay arası bebekler, 4.000 nüfus sınırına bakılmaksızın annelerinin kayıtlı olduğu aile hekimine kaydedilir.

11.  18 yaş altındaki kişilerin talepleri, velilerinin rızası doğrultusunda değerlendirilecektir.
Ayrıca dilekçede ismi yazılı olan 18 yaş üstündeki kişiler ilgili sütunu imzalayacaklardır.

12.  Herhangi bir sebeple kişi veya kişilerin kaydı yapılmazsa, ilgili aile hekimine gerekçeleri ile birlikte resmi yazı ile bildirilecektir.




kayıt formunu indirmek için tıklayınız

0 Yorumlar